Τι είναι η διόρθωση χρώματος & το Shades EQ

Ως colorist μπορεί να έχετε βρεθεί σε μια κατάσταση όπου το χρώμμα των μαλλιών ενός πελάτη δεν έχει βγει ακριβώς όπως το οραματίστηκε. Κάνατε όλα τα σωστά βήματα κατά τη διάρκεια της βαφής αλλά τα μαλλιά έβγαλαν ζεστούς τόνους όταν εσείς επιθυμούσατε ψυχρή πλατίνα ή σαντρέ απόχρωση. Σας καταλαβαίνουμε. Βάλτε στην καθημερινότητά σας το Shades EQ gloss - το ρεφλέ κοντίσιονερ-  που είναι το εισιτήριό σας για τα χρωματικά αποτελέσματα των ονείρων σας. Συνεχίστε να διαβάζετε για να δείτε πώς αυτό το ρεφλέ πολλαπλών χρήσεων μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη διόρθωση του χρώματος των μαλλιών, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα που θέλετε.

Τι είναι το Shades EQ;  

Το Shades EQ είναι μια ημι-μόνιμη βαφή που μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να τελειοποιήσει το χρωματικό αποτέλεσμα. Ξεχωρίζει γιατί έχει σύνθεση χωρίς αμμωνία που δεν θα επηρεάσει το φυσικό χρώμα των μαλλιών. Αυτό την καθιστά ιδανική για ρεφλέ, καθώς δεν θα "ανοίξει" τη φυσική χρωστική των μαλλιών και ταυτόχρονα είναι απαλή με τα μαλλιά αφού δεν ταλαιπωρεί την επιφάνεια της τρίχας. Επιπλέον, χρησιμοποιεί αμινοξέα σίτου για να βοηθήσει στο κλείδωμα της ενυδάτωσης και στην προστασία των μαλλιών, ενώ η σιλικόνη στη σύνθεσή της βοηθά στην ανάδειξη της λάμψης. Όταν χρησιμοποιείται ως ρεφλέ βοηθά στο φρεσκάρισμα, τη λάμψη και τη διόρθωση των ανεπιθύμητων χρωματικών αποτελεσμάτων των μαλλιών.  

Γιατί πρέπει να χρησιμοποιείται το Shades EQ ;

Για να πάρετε μια καλύτερη αίσθηση για όλα τα οφέλη που προσφέρει το Shades EQ στα μαλλιά, μιλήσαμε με την Siddeeqah Raoof, την Education Development Manager της Redken, για να μάθετε περισσότερα για την υπηρεσία. Σύμφωνα με την Raoof, ορισμένες καταστάσεις μπορεί να δικαιολογούν την παρέμβαση με το Shades EQ, και αυτό είναι εντάξει. "Όταν ενδιαφέρεστε να σκουρύνετε τα μαλλιά πάνω από 2 επίπεδα, μπορεί να είναι απαραίτητη η συμπλήρωση των χαμένων χρωστικών των μαλλιών. Σε αυτή την περίπτωση η χρήση του Shade EQ είναι ιδανική. Η απαλή, όξινη φύση του, θα συμβάλλει στη διατήρηση της ακεραιότητας των μαλλιών και θα προσφέρει καλλυντικά αποτελέσματα », είπε.

Σε ποιους τύπους μαλλιών μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Shades EQ; 

Δεδομένου ότι το Shades EQ λειτουργεί σε πολλές περιπτώσεις, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε διαφορετικούς τύπους μαλλιών. Για παράδειγμα, μερικές φορές τα ξανθά μαλλιά μπορεί να μετατραπούν σε χρυσοχάλκινα (ή να φαίνονται "πορτοκαλί") μετά από μερικές εβδομάδες, εξαιτίας παραγόντων που δεν μπορούμε πάντα να ελέγξουμε. Τα πάντα, από τα άλατα στο νερό μας μέχρι τον ήλιο και το χλώριο μπορούν να συμβάλλουν στην αλλοίωση του χρώματος με την πάροδο του χρόνου παρά τις καλύτερες προσπάθειές μας. Εάν μας απασχολούν τα ανεπιθύμητα ζεστά χρώματα ή μια απόχρωση του μπλε που βγήκε πολύ έντονη, το Shades EQ μπορεί να χρησιμοποιηθεί για να διορθώσει και να εξουδετερώσει τους ανεπιθύμητους τόνους στα μαλλιά. Η Raoof συνιστά επίσης να χρησιμοποιείτε το Shades EQ για την προσθήκη βάθους και σκούρων ανταυγειών στα μαλλιά ή για να τονώσετε την λάμψη σε θαμπά χρώματα. 

Τι Είναι η Διόρθωση Χρώματος Και Πόσο Χρόνο Μπορεί Να Διαρκέσει?

Brassy hair that was toned using Shades EQ.

Παρόμοια με τον τρόπο που η διόρθωση χρωμάτος μπορεί να διορθώσει  και να εξουδετερώσει τις χρωματικές ανομοιομορφίες στο δέρμα σας όταν πρόκειται για μακιγιάζ, οι εργασίες διόρθωσης χρώματος των μαλλιών δουλεύουν με παρόμοιο τρόπο. Όταν γίνεται με ένα  ρεφλέ μαλλιών όπως το Shades EQ, δεν αντιμετωπίζεται μόνο το ανομοιόμορφο χρώμα, αλλά και ανεπιθύμητα πολύ ανοιχτά, σκούρα, ζεστά ή ψυχρά αποτελέσματα. Σύμφωνα με την Raoof,ο χρόνος που μπορεί να πάρει η διόρθωση χρώματος εξαρτάται από τα αποτελέσματα που επιδιώκετε να επιτύχετε. " Ο νόμος του Χρώματος μας λέει, πως για τα βέλτιστα αποτελέσματα [σε μαλλιά που απαιτούν διόρθωση χρώματος], πρέπει να έχουμε τη βέλτιστη κατάσταση της ποιότητας των μαλλιών ή να είμαστε όσο το δυνατόν πιο κοντά στο στόχο αυτό. Η επαγγελματική συμβουλευτική είναι πολύ σημαντική για να καθορίσουμε  εάν οι στόχοι είναι εφικτοί. Ο χρόνος διαφέρει ανάλογα με τις συγκεκριμένες ανάγκες και την υπάρχουσα κατάσταση του κάθε τύπου μαλλιών και πρόσθετες επισκέψεις μπορεί να απαιτούνται ανάλογα με το πόσο θέλετε να αλλάξετε ή να διορθώσετε το χρώμα των μαλλιών".                                 

Η κατάσταση και η υγεία των μαλλιών μπορούν επίσης να καθορίσουν πόσο χρόνο μπορούν να κρατήσουν τα αποτελέσματα της διόρθωσης χρώματος καθώς το Shades EQ   ως ημι - μόνιμη βαφή, έχει σχεδιαστεί για να ξεθωριάζει σταδιακά με την πάροδο του χρόνου. Ανεξάρτητα με το look που προσπαθείτε να επιτύχετε, η διόρθωση χρώματος με το Shades EQ, μπορεί να είναι το κλειδί για να ξεκλειδώσετε το καλύτερο χρωματικό αποτέλεσμα.

Για περισσότερα μυστικά και συμβουλές για το χρώμα των μαλλιών, ακολουθήστε τη @Redken στο Instagram!